Restrictii de circulatie 2012: Camioanele vor circula restrictionat pe DN1 intre Bucuresti si Brasov

tirAutovehiculele de peste 7,5 tone vor circula restrictionat pe DN1 între Bucuresti si Brasov si în 2012, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, citat de MEDIAFAX, care elimina obligativitatea prezentarii unor documente necesare la eliberarea autorizatiilor de circulatie în timpul restrictiilor.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a restrictionat pentru acest an circulatia masinilor de peste 7,5 tone pe Drumul National 1 între Bucuresti si Brasov, în zilele de luni pâna vineri, între orele 6:00-22:00.

Totusi, circulatia pe sectorul de drum restrictionat este permisa în cazul în care transportul nu se poate efectua pe alte trasee datorita maselor si dimensiunilor sau daca punctul de încarcare/descarcare al camionului se afla pe traseu. Autorizatia de circulatie este nominala si se poate obtine de la Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR).

În vederea simplificarii pentru utilizatori a procedurii de emitere a autorizatiei de circulatie pe DN1, sunt necesare urmatoarele modificari ale procedurii actuale: renuntarea la obligativitatea prezentarii unor documentatii care sa justifice necesitatea desfasurarii transportului pe sectoarele restrictionate, eliberarea autorizatiilor urmand a se face în baza declaratiei pe proprie raspundere a solicitantului, eliminarea obligatiei privind dovada achitarii rovinietei, având în vedere ca CNADNR are baza de date privind achitarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale“, se arata în referatul de aprobare al unui ordin al ministrului Transporturilor.

Totodata, MTI vrea sa elimine obligatia de a prezenta documentele privind plata anticipata a rovinietei pentru toata perioada de valabilitate a autorizatiei de circulatie pe DN 1.

Noul ordin mai prevede eliberarea autorizatiei de circulatie pe DN 1 pentru o perioada de maxim trei luni, în cazul în care solicitantul nu detine o rovinieta valabila la momentul eliberarii autorizatiei sau pentru perioada solicitata.

Daca solicitantul detine o rovinieta la momentul eliberarii autorizatiei de circulatie, perioada de valabilitate a acestuia nu o poate depasi pe cea a taxei de drum.

Daca detinatorii acestor autorizatii încalca prevederile legale privind instituirea restrictiei de circulatie pe DN 1, inspectorii de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier pot retine si anula permisele de circulatie. Ei vor avea posibilitatea de a nu emite aceasta autorizatie pentru o luna de la data constatarii primei abateri, sau trei luni în cazul unor abateri repetate.

Sunt exceptate de la restrictii transporturile pentru distribuitia de carburanti, alimente perisabile de origine animala si vegetala, animale vii, produse de panificatie proaspete, produse lactate si altele.

Tagged , , , , , , |

Previous: Echipele de inspectori ale MDRT au controlat, in medie, 28 de unitati turistice in fiecare zi din acest an Next: Meena K – Everybody on the Floor – videolip nou (VIDEO)

One Response to Restrictii de circulatie 2012: Camioanele vor circula restrictionat pe DN1 intre Bucuresti si Brasov

  1. Mihai

    Sa inteleg ca este OK sa circule in weekend masinile grele pe acel drum cand de fapt este cea mai mare aglomeratie? De ar face o data o autostrada care sa traverseze muntii bine ar mai fi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>